MUŞ / VARTO - Hürriyet Ortaokulu

Nis

Okul bahçemizi güzelleştirmek, öğrencilerimize ağaç ve doğa sevgisi aşılamak amacıyla ağaçlandırma çalışması yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen ağaçlandırma çalışmasında çam, çınar ve badem gibi ağaç türleri dikildi.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerin şiirleriyle devam etti.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bu toprakları ebedî vatanımız kılan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, onların bize emanet ettiği şanlı mirası derin saygı ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğrencilerimizde deprem farkındalığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikata toplamda 270 kişi katıldı. Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında öğrenci ve öğretmenler bilgilendirildi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, Pençe Kilit Harekât bölgesinde şehit olan askerleri anmak amacıyla ülke genelindeki tüm okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

2.5.2007 tarih ve 26510 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla,  her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz Fen Bilimleri Öğretmenimi Savaş TANGÜÇ Enerji verimliliği haftası ile ilgili gerekli çalışmaları yapmıştır

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Programı İlçe Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet GÜDER, Cumhuriyet Savcısı Suna BALEŞMELİ,  Jandarma Binbaşı  Özgür Barış İÇÖZ, Emniyet Müdürü Şeref GÖK, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirlerin okunması ve oratoryo ile devam etti.  Programda öğrenciler tarafından türküler söylendi ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan gölge tiyatrosu sergilendi.

18 Mart dolayısıyla okullar arası yapılan şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet GÜDER ve ilçe protokolü tarafından hediyeleri verildi.

Mrt

01-07 MART DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 4 MART 2022 CUMA GÜNÜ SAAT 11.30 'da OKULUMUZDA DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.